Soft Skills Academy 2018

Posted on Posted in Uncategorized

U periodu od 12.10. do 14.10.2018. godine održan je treći Soft Skills Academy Tuzla pod organizacijom Evropskog udruženja studenata elektrotehnike lokalnog komiteta Tuzla – EESTEC LC Tuzla. Učestvovalo je 40 studenata sa Univerziteta u Tuzli, koji su imali priliku da kroz besplatne radionice unaprijede sebe i potaknu razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru, ali i za izazove modernog života.
Uz pomoć certificiranih EESTEC trenera tzv. „mekih vještina“ učesnici su ovladali sljedećim temama:
– Stres menadžmentom
– Emocionalnom inteligencijom
– Vještinama upućivanja i primanja kritike/feedback-a
– Poslovnom komunikacijom
O tome kako joj je bilo na SSA Tuzla 2018 s nama je podijelila učesnica Jasmina Čekrić: “Soft Skills Academy ostat će zabilježeno kao jedno predivno oktobarsko iskustvo. Ta tri dana su bila ispunjena smijehom, radošću, iskrenošću i naposlijetku znanjem. Ostvarila sam mnoga prijateljstva, stekla nove vještine i spoznala koliko se može naučiti kroz zabavu. Lideri su veoma pristupačni, strpljivi, kompetentni i društveni ljudi. Najljepša stvar je to što se kroz iskrene grupne razgovore ostvaruje povezanost sa ostalim članovima, što na neki način doprinosi ojačanju tek stečenih prijateljstava.”
Zahvaljujemo se svim učesnicima koji su odlučili da kvalitetno iskoriste vikend i unaprijede sebe. Takođe, veliko hvala sponzorima ovog projekta – Fakultet elektrotehnike Tuzla, Fondacija tuzlanske zajednice, Omladinska banka, Red Bull, Centar za kulturu Tuzla, Mamamia restoran; te medijima RTV TK i RTV7 Tuzla. Organizatori Soft Skills Academy Tuzla se nadaju nastavku “meke priče” i u nadolazećim godinama te preporučuju: radom na mekim vještinama investirate u predstavljanje najbolje verzije sebe svijetu – tvrde vještine će vas dovesti na intervju, ali meke će dobiti i zadržati svaki posao diljem svijeta.