EESTech Challenge Tuzla

EESTech Challenge je brend udruženja i relativno mlad projekat. To je takmičenje koje se odvija na dva nivoa : lokalnom i internacionalnom. Komiteti prvo organizuju lokalnu rundu u saradnji sa univerzitetom i lokalno odgovornim kompanijama, a zatim pobjednici lokalnih rundi putuju na glavnu rundu gdje predstavljaju svoj grad.

Teme takmičenja su aktuelne, a cilj projekta jeste razvoj tehničkih znanja i vještina kojim raspolažu studenti.

Učesnici lokalne runde takmičenja koju organizuje LC Tuzla mogu biti studenti bilo kojeg fakulteta Univerziteta u Tuzli, a kako je broj učesnika ograničen, izbor se vrši na osnovu iskustva, znanja i motivacionog pisma.

Takmičenju prethode edukacije o temi koje drže profesori i predstavnici kompanija, a kojima mogu prisustvovati svi zainteresovani.

Ukoliko želite podržati lokalnu rundu takmičenja EESTech Challenge te stupiti u kontakt sa ambicioznim studentima univerziteta i obezbijediti promociju za kompaniju, pišite nam na kontakt mail!

EESTech Challenge 2017 -> Machine learning

Projekat finansijski podržali : Closenger, Pixel Interactive i Leftor

Projekat podržali : UNTZ i Fakultet elektrotehnike Tuzla

Edukacije:
  • 13.3.2017. u 16h u multimedijalnoj sali u Gimnaziji "Meša Selimović" uz edukatora vanr.prof.dr.sc. Lejlu Banjanović-Mehmedović
  • 20.03.2017. u 16h u Gimnaziji "Meša Selimović" (multimedijalna sala) uz edukatora vanr.prof.dr.sc. Lejlu Banjanović-Mehmedović
  • 21.03.2017. u 16h u Gimnaziji "Meša Selimović" (multimedijalna sala) praktični dio uz edukatora mr.sci. Ivan Bosankić.

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6


Lokalna runda takmičenja EESTech Challenge u Tuzli održala se 30.3.2017. u Gimnaziji “Meša Selimović”. Pobjednici lokalne runde takmičenja su bili članovi tima Clustering : Haris Selmanović, Tarik Omerćehajić i Mustafa Spahić


Finalna runda : Cirih, Švicarska
Naši Haris, Tarik i Mustafa, kao tim "Clustering", su osvojili drugo mjesto na finalnoj rundi EESTech Challenge 2017 u Švicarskoj i time predstavili EESTEC LC Tuzla i grad Tuzlu u najboljem svjetlu.
Čestitamo team "Clustering" !

EESTech Challenge 2018 -> Big Data Analysis

Coming soon...

EESTech Challenge 2019 -> IoT

Coming soon...