EESTech Challenge 2018

Posted on Posted in EESTech Challenge Tuzla

EESTech Challenge prvi put je održan u Tuzli 2017. godine. Tada smo, nakon velikog uspjeha pobjednika lokalne runde odlučili od ovog projekta napraviti tradiciju i dati tuzlanskim studentima priliku da se takmiče i upoznaju kolege iz brojnih gradova Evrope u kojima postoje EESTEC komiteti.
Tema EESTech Challenge 2018 je bila „Big Data“, a lokalna runda Tuzla je održana u prostorijama Fakulteta elektrotehnike 23.03.2018. Takmičilo se sedam sjajnih timova: Cluster, 300, ASEMSH, Fife, Električne kokice, Byte Me i Ke$ Ke$. Kao pobjednik i predstavnik Tuzle na finalnoj rundi u Novom Sadu, Srbija, je izašao tim ASEMSH, kojeg su činili Emir Mujezinović, Anes Sprečić i Suad Halilović.
Glavni sponzor lokalne runde bila je kompanija Bicom Systems, sa kojom EESTEC LC Tuzla ima odličnu suradnju. I sada su, kao i uvijek, pokazali ogroman interes za napredak studenata i volju za pomoć pri njihovom usavršavanju. Bicom Systems već godinama surađuje sa studentima na nizu lokalnih i internacionalnih projekata te su u stalnoj potrazi za novim talentima koji bi se pridružili njihovom timu.
Pri organizaciji smo također imali veliku podršku profesora, ostalih sponzora i internacionalnog tima zaduženog za EESTech Challenge. Veliko hvala zaslužili su profesori Damir Demirović i Suad Kasapović, koji su za studente zainteresovane za učešće na takmičenju održali neophodne edukacije. Zahvaljujemo se i profesoru Emiru Meškoviću koji je bio uz nas i pružao podršku u organizaciji, te samom Fakultetu elektrotehnike.
Lokalna runda EESTech Challenge također ne bi bila moguća bez naših sponzora: generalnog „Bicom Systems“, srebrnih „Marvelsoft“, „Elsta Mosdorfer Bosnia“, „TXTV“, te „Leftor“ i „Centar za Poslovnu Edukaciju“, kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo.