EESTech Challenge Tuzla

Posted on Posted in EESTech Challenge Tuzla

EESTech Challenge je takmičenje koje je prvi put održano ove godine, a planirano je da postane tradicija u EESTEC-u. To je takmičenje na nivou Evrope. U svakom gradu – učesniku se održava lokalna runda takmičenja, a potom se pobjednici lokalnih rundi sastaju i takmiče međusobno.

Tema ovogodišnjeg EESTech Challenge-a je bilo “Mašinsko učenje”. Među 16 gradova – učesnika našla se i Tuzla i naš lokalni komitet. 30. marta 2017. godine održana je lokalna runda na kojoj je snage odmjerilo 5 timova : Clustering, Triforce, Cipher Pol, HEARobotics i Mašine. Pobjednik, i samim tim predstavnik EESTEC LC Tuzla u Cirihu, Švicarskoj bio je tim Clustering, kojeg su činili Mustafa Spahić, Tarik Omerćehajić i Haris Selmanović. Clustering se i u Švicarskoj pokazao u odličnom svjetlu, gdje su odnijeli drugo mjesto. Iskrene čestitke timu Clustering i ovim sjajnim momcima.

Zahvaljujemo se prof.dr. Lejli Banjanović-Mehmedović, prof.dr. Damiru Demiroviću, i asistentu mr. Ivanu Bosankiću koji su održali dvije edukacije prije lokalne runde i bili članovi žirija koji je zadao zadatak i ocijenio radove naših takmičara. Zahvaljujemo se i Fakultetu elektrotehnike i dekanici, prof.dr. Nerdini Mehinović, koji su takođe podržali ovaj projekat.

Lokalnu rundu ne bi bilo moguće održati bez naših sponzora, i to : generalnog sponzora “Closenger”, srebrnog sponzora “Piksel Interactive”, te “Leftor” i “Aquavita”. Ovim putem im se zahvaljujemo na suradnji, za koju se nadamo da će u budućnosti biti još bolja.